Whois Sorgulama - Whois Checker
URL Girin
Google Kötü Amaçlı Yazılım Denetleyicisi – Google Malware Checker Nedir?
Her gün internette sayısız siteye gireriz. Bu siteler arasında birçok çerez ve virüsü kendi irademiz ile kabul ederiz.
Kredi kartı bilgileri, kimlik bilgileri, fotoğraflara ya da özel dosyalara erişim, e-posta hesabınıza erişim, bütün hesaplarınızın ismi ve şifresi gibi birçok alana sızarlar. Virüs, solucan, reklam amaçlı oluşturulmuş yazılımlar, Truva atı ya da casus yazılım; adı her ne olursa olsun bunlar yavaş yavaş birikerek cihazlarınıza ve sizin özel hayatınıza, iş hayatınıza zarar verebilir. İşte tam da bunun önüne geçebilmek için Google sizi bir siteye girdiğiniz zaman uyarır.
Whois Sorgulama – Whois Checker Nedir?
Alan adı satın alan kişilerin Whois sorgulama aracında bilgilerinin görünmemesi için bazı işlemleri yapmaları gerekmektedir. Ancak bilgilerini saklamayı tercih etmeyen kişilere dair tüm detayları bu sorgulama sayesinde elde edebilirsiniz.
Alan adının kayıt altında olup olmadığını, sahibine dair detaylı bilgileri, hangi tarihte tescil edildiğini ve domain süresinin ne zaman dolacağını bu sayede öğrenebilirsiniz.
Ücretsiz bir şekilde kullanacağınız Whois Sorgulama aracı için üyelik şartı bulunmamaktadır. Böylece doğrudan domain ismini yazarak sorgula butonuna bastığınızda en iyi sonuçları elde etmeniz mümkün olacaktır.
Domain sahiplerinin gerçek bilgilerini elde etmenizde faydalı olacak bir alandır. Boşta olmayan alan adlarına yönelik sorgulamalarda karşınıza çıkacak olan bilgilerde düzenlemeler site sahipleri tarafından yapılmaktadır.
Whois Sorgulama – Whois Checker Ne İşe Yarar?
Satın almak isteyeceğiniz alan adı başkası tarafından tescillenmiş olabilir. Böyle bir durumda site sahipleriyle iletişime geçmek isteyebilirsiniz.
Whois sorgulama aracından faydalandığınızda, site sahiplerine yönelik bilgileri gerçek ve doğru biçimde elde etmenize olanak verilmektedir. Site kayıt tarihi ile bitiş tarihlerine bu ekranda yer verilmektedir.
Sorumlu DNS sunucularını merak eden kişiler için tüm detayların aktarılmasına olanak verilmektedir. Bu servisten faydalandığınızda, müsait olan tüm alan adlarına dair fikir sahibi olabilirsiniz.
Alınabilecek domain isimleri ile alınmış olan alan adlarının kimlere ait olduğuna dair bilgileri kısa sürede görebilirsiniz. Whois sorgulama yalnızca saniyeler içerisinde taramaları yaparak raporları karşınıza çıkarmaktadır.
Site sahibi olmak isteyenler için Whois sorgulama işlemi oldukça önemlidir. Alan adları hakkında fikir sahibi olmanızı sağlayacak bu yöntem sayesinde pek çok detaya erişebilirsiniz. Böylelikle satın almak isteyeceğiniz alan adlarının kimlere ait olduğunu, alan adı sahiplerine dair iletişim bilgilerini ve e-posta adresi gibi önemli bilgileri elde edebilisiniz.
Alan adı kayıtlarının tamamlanmasının ardından, sahiplerine yönelik kişisel bilgilerin bu ekranda yer alacağını aktarıyoruz. İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN) tarafından kayıt altına alınan bilgilerin sorgulanması amacıyla Whois sorgulama yöntemine başvurulmaktadır. Böylece domain bilgilerine dair tüm detayların elde edilmesine olanak verilmektedir. Hiç zorlanmadan gerçekleştireceğiniz bu işlem için hangi adımları atmanız gerektiğini açıklıyoruz
Etiketler:
Whois Sorgulama ,
whois lookup ,
domain whois ,
whois checker ,
alan adı ,
domain ,
whois sorgulama ,
whois bilgileri ,
alan adı sahibi ,
domain sahibi bilgileri ,
RGB den Hex Koduna Dönüştürme – RGB to Hex Nedir?
RGB sayı değerleri HEX renk kodlarına göre çok daha karmaşık bir yapıdadır. Bu karışıklığın önüne geçebilmek için RGB'den Hex koduna dönüştürme işlemini yapmanız yeterli olacaktır.
Renk kodlarını doğru bir formatta almanızı sağlayacak olan bu aracı basit bir şekilde kullanabilirsiniz. Adım adım izleyeceğiniz yollar hakkında bilgi sahibi olarak, SEO çalışmalarında ve web site kurulumlarında önemli bir parçayı tamamlamış olacaksınız.